tirsdag 2. januar 2007

Projeksjon over flere skjermer

Selv om det kanskje er på siden av hva EasyWorship er konstruert for, finnes det muligheter for å strekke bildet fra EW over flere skjermer/projektorer.

Man trenger en skjermutgang til hver projektor i tillegg til en for operatørskjermen. Man kan sette inn flere PCI-skjermkort i en standard PC, i tillegg til det AGP- eller PCI-E-kortet som sitter som standard. Jeg tror Windows XP støtter opptil 9 skjermer, men det blir jo krevende for resten av maskinvaren etterhvert.

I skjerminnstillinger setter du opp DualView som vanlig, med skjermene sidestilt. I EW går du inn i Options. Under Outpit Monitor velger du Custom Position istedet for secondary monitor. Til høyre har du mulighet for å sette custom position og skjermstørrelse.

La oss si at du har tre skjermer, og vil bruke den venstre til operatør, og de to til høyre til et bredt bilde over to projektorer. Dersom hver av skjermene har 1024x768 oppløsning, velger du vidde 2048 og høyde 768. Left settes til 1024 (du vil at bildet skal starte 1024 punkter fra venstre skjermkant, dvs fra og med skjerm nr 2), Top settes til 0.

Nå vil operatørskjermen være på skjerm 1, og Live-bildet vil dekke skjerm 2 og 3. Du vil nå ha plass til usedvanlig lange tekstlinjer... :) Husk at bakgrunner og bilder nå må lages i formatet 2048x768, ellers vil de strekkes i bredden.

Her er det bare å prøve seg fram!


PS! Ønsker du en mer profesjonell løsning kan vi tipse om et program som blir stadig mer brukt til flerskjerms projeksjon. Programvaren heter Watchout og settes opp på en egen kontroll-PC. For hver plasmaskjerm/projektor/tv osv trenger man en egen avspillings-PC. Kontroll-PC'en styrer så x antall avspillings-PC'er. Programmet er enkelt å sette seg inn i og systemet kan spille av video, bilder, live kamera, live RGBHV, alt kontrollert via en oversiktlig tidslinje.

Programmet kan uten problemer gjøre overlay med samme bilde over lerret med for eksempel forhold 4:1, fullstendig sømløst (forutsatt nøyaktig oppsett av projektorer)

Dataton: http://www.dataton.com/watchout. Watchout koster ca 5500,- eks mva for en pakke med tre lisenser (skjermer).

Programmet kan lastes ned her: http://www.dataton.com/download/watchout

Ingen kommentarer: